Перейти до основного контенту

Видимість людей на основі полів вибору співробітника

Правила видимості тепер дають змогу визначати, хто кого бачить, на основі зв'язків між людьми. Наприклад, можна дозволити співробітникам з одним і тим самим ментором бачити одне одного, дозволити співробітникам бачити свого бадді або надати HR бізнес-партнеру доступ до всіх, кого він супроводжує.

Це корисно для великих компаній зі складною структурою, де люди мають бачити лише колег, з якими працюють, а не всю компанію.

Що таке поле вибору співробітника

Поле вибору співробітника — це кастомне поле в профілі співробітника, у якому вибирається інша людина, наприклад, «Ментор», «Бадді», «HR бізнес-партнер» або «Операційний менеджер».

Раніше в правилах видимості для таких полів можна було використовувати лише фіксоване значення, наприклад, «Ментор — Maria Waller». Тепер можна також створювати правила на основі зв'язку між людиною, яка переглядає профіль (користувачем, що переглядає), і людьми, яких вона бачить.

Як налаштувати видимість на основі полів вибору співробітника

  1. Перейдіть у Налаштування → Безпека → Ролі та права доступу.
    ​

  2. Відкрийте роль Усі люди або кастомну роль.

  3. Перейдіть у вкладку Люди.

  4. У розділі До чиїх даних учасники мають доступ? виберіть Конкретні люди.

  5. Натисніть Додати умову.
    ​

  6. Виберіть поле з посиланням на співробітника як умову (наприклад, Ментор).

  7. Під час додавання умови на основі поля з посиланням на співробітника можна вибрати одну з трьох нових опцій:

Опція

Кого бачить користувач, що переглядає

Приклад із полем «Ментор»

Такий самий, як користувач, що переглядає

Людей, у яких у цьому полі вказана та сама людина, що й у користувача, що переглядає

Співробітники бачать колег з тим самим ментором, що й у них

Призначено користувачу, що переглядає

Людину, вибрану в цьому полі в профілі самого користувача, що переглядає

Співробітники бачать свого ментора

Є користувачем, що переглядає

Людей, у яких у цьому полі вибрано користувача, що переглядає

Ментор бачить усіх співробітників, яких він супроводжує

8. Натисніть Зберегти.
​

ℹ️ Докладніше про інші налаштування видимості читайте в статті Видимість людей у ролі «Усі люди».

Приклад

У вашій компанії є поле вибору співробітника Ментор. Kathleen Berman — менторка кількох співробітників, зокрема Alex Johnstone, Sophie Farrell і Martin Waller.

  • Такий самий, як користувач, що переглядає: Sophie, Brian і Martin мають одну й ту саму менторку, тому бачать одне одного в розділі Люди. Kathleen їм не показується.
    ​

  • Призначено користувачу, що переглядає: Sophie бачить Kathleen, тому що Kathleen — її менторка.
    ​

  • Є користувачем, що переглядає: Kathleen бачить Sophie, Brian і Martin, тому що вона їхня менторка.
    ​

📢 У будь-якому разі люди й надалі бачать себе, свого керівника та своїх прямих підлеглих.

Важливо

  • Ці опції доступні компаніям, у яких увімкнено правила видимості. Вони працюють у ролі Усі люди та в кастомних ролях.

  • Роль Усі люди має бути найбільш обмеженою. Якщо Усі люди вже дозволяє всім бачити всіх, суворіше правило в кастомній ролі нікого не приховає.

  • Опції доступні лише в розділі До чиїх даних учасники мають доступ? Їх не можна використовувати в розділі Хто призначений на цю роль?

  • Ролі Менеджери та Лідери команд не використовують ці опції. Керівники завжди бачать своїх прямих підлеглих, а співробітники завжди бачать свого керівника.

  • Якщо власне поле користувача, що переглядає, порожнє, опції Такий самий, як користувач, що переглядає та Призначено користувачу, що переглядає нікого не показують.

Ви отримали відповідь на своє запитання?