Przejdź do głównej zawartości

Wyświetlanie listy pracowników i schematu organizacyjnego

Dowiedz się, jak uzyskać dostęp do profili wszystkich pracowników zatrudnionych w Twojej firmie.

👩‍💻🧑🏻‍💻 Zakładka Użytkownicy > Lista użytkowników zapewnia dostęp do profili wszystkich osób zatrudnionych w firmie. Każdy profil zawiera informacje personalne, pozwalające dowiedzieć się więcej o współpracownikach. Funkcja listy kontaktów jest widoczna dla wszystkich pracowników, niezależnie od ich praw dostępu.

Użyj filtrów, aby szybko i skutecznie znaleźć odpowiednich pracowników.

ℹ️ Zaawansowane filtrowanie katalogu jest dostępne na żądanie. Po włączeniu tej funkcji w Twojej firmie wszyscy pracownicy mogą z niej korzystać w ramach posiadanych uprawnień dostępu. Każda osoba może filtrować wyniki wyłącznie według pracowników i pól, do których ma uprawnienia. Na przykład kierownik może filtrować swoich bezpośrednich podwładnych, korzystając z dostępnych mu pól, nawet jeśli nie ma dostępu do tych samych pól dla wszystkich pracowników firmy.

Aby włączyć zaawansowane filtrowanie w Twojej firmie, skontaktuj się z support@peopleforce.io

Karta Użytkownicy > Zespoły w lewym górnym rogu umożliwia przeglądanie wszystkich istniejących zespołów w organizacji. Uzyskując dostęp do tej sekcji, można wyświetlić listę zespołów i pracowników, którzy są częścią każdego zespołu, co ułatwi współpracę i komunikację zespołową.

Karta Użytkownicy > Schemat organizacyjny zawiera kompleksowy widok hierarchii firmy. Umożliwia wizualizację pełnej struktury organizacyjnej, w tym działów i relacji raportowania. Wyszukaj współpracownika lub skorzystaj z filtrów „Lokalizacja”, „Stanowisko” i „Rodzaj pracy”, aby zawęzić wyniki do konkretnej grupy. Na przykład wybierz lokalizację, aby wyświetlić pracowników tam zatrudnionych, lub skorzystaj z filtra „Rodzaj pracy”, aby zawęzić wykres do określonej kategorii zatrudnienia. Osoby, które nie spełniają kryteriów filtrów, pozostają w strukturze i są wyszarzone. Dzięki temu nadal widzisz, kto komu podlega.

ℹ️ Jeśli Twoja rola pozwala dodawać osoby lub zarządzać onboardingiem, zobaczysz też filtr Status cyklu współpracy. Użyj go, aby wyświetlić osoby, z którymi nawiązano współpracę, ale które jeszcze jej nie rozpoczęły.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?